Categories
NUOMONĖS

Atsiprašykite už krikščionių įžeidimą per Olimpinių Žaidynių Atidarymo Ceremoniją!!!

Per Paryžiaus Olimpinių Žaidynių Atidarymo Ceremoniją milijonų žmonių, stebėjusių renginio transliaciją, akivaizdoje buvo tyčiojamasi iš krikščionybės, pristatant „vaivorykštinę“ Paskutinės vakarienės parodiją, kurioje dalyvavo vadinamieji „drag queens“. Tarp išdykusių personažų buvo ir vaikas.

Skandalinga inscenizacija sukėlė didžiulį daugelio žiūrovų pasipiktinimą. Nenorime, kad tuo viskas baigtųsi. Siunčiame kreipimąsi į Tarptautinį Olimpinį Komitetą, Prancūzijos Olimpinį Komitetą ir Prancūzijos ambasadorių Vilniuje, reikalaudami atsiprašymo ir atlyginimo. Tikimės, kad panašūs kreipimaisi ateis ir iš kitų pasaulio vietų ir privers organizatorius susimąstyti.

Gerbiamasis pone Thomas Bach, Tarptautinio Olimpinio Komiteto prezidentas
Gerbiamasis pone David Lappartient, Prancūzijos Nacionalinio Olimpinio ir Sporto Komiteto prezidente
Gerbiamoji ponia Alix Everard, nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadore Vilniuje

Reiškiame pasipiktinimą dėl Paskutinės vakarienės išniekinimo per Olimpinių Žaidynių Atidarymo Ceremoniją. Paskutinė vakarienė yra nepaprastai svarbus krikščionių tikėjimo elementas – būtent tada Kristus įsteigė du sakramentus: Eucharistijos sakramentą ir kunigystės sakramentą. Parodijuodami šį įvykį žaidynių organizatoriai įžeidė milijonus krikščionių.

Olimpinės Žaidynės turėtų suburti viso pasaulio žmones sportinio varžymosi dvasia, prisidėti prie taikos pasaulyje kūrimo ir mokyti tarpusavio pagarbos. Apgailestaujame, kad vietoj to jos prasidėjo nuo diskriminacijos.

Reikalaujame :

– atsiprašyti už Paskutinės vakarienės parodiją ir krikščionių įžeidimą milijonų žiūrovų akivaizdoje;

– užtikrinti, kad Olimpinių Žaidynių metu daugiau neįvyktų jokių tikinčiuosius Kristumi įžeidžiančių incidentų;

– atlyginti žalą ir į Žaidynių Uždarymo Ceremoniją įtraukti elementus, kurie ugdytų pagarbą krikščioniškoms tradicijoms.“

Categories
NUOMONĖS

Neva katalikiškas portalas bernardinai.lt nemato nieko blogo Olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje!

Katalikišku laikomas vienas didžiausių tokio pobūdžio portalų Lietuvoje neįžvelgia nieko smerktino Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos koncepcijoje.

Įžangoje portalas rašo:

“Nors koncepcija buvo peikiama kaip pernelyg ambicinga, o pasirinkta vieta kritikuota kaip nesaugi, Prancūzija, kuri olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijai rengėsi ne vienus metus, šeštadienį gali lengviau atsikvėpti: jai pavyko sėkmingai ir įspūdingai pradėti Paryžiaus žaidynes.”

Dar blogiau, nes pagal politinio korektiškumo taisykles buvo paminėta lyčių lygybė:

“Lady Gaga pridėjo pasaulinių muzikos žvaigždžių galios. Taip pat pasirodė prancūzų ir maliečių ritmenbliuzo žvaigždė Aya Nakamura – nepaisant kraštutinių dešiniųjų politikų kritikos, kad jos pasirodymas esą pažemins Prancūziją.”

Nemokamoje straipsnio versijoje nė žodžiu neužsimenama nei apie šventvagišką vadinamųjų “drag queen” pasirodymą, nei apie politiškai korektišką istorijos versiją, kurioje Prancūzijos karalienės nupjovimas giljotina laikomas teigiamu istoriniu motyvu.

Apie tai, kokią žinią iš tikrųjų perteikė šios ceremonijos dalys, galite paskaityti čia: “Piktžodžiavimai tęsiasi! Olimpiada įžeidžia krikščionis!”

JS

Categories
KATALIKIŠKA CIVILIZACIJA

Karmelio kalno Dievo Motina ir rudasis škaplierius

LIEPOS 16 D. ŠVENTĖ

Vieną dieną, labai seniai, vaikščiodami Romos gatvėmis, susidūrė trys iškilūs Dievo vyrai. Brolis Dominykas Guzmanas, kuris verbavo narius į savo įkurtą pamokslininkų ordiną, vėliau pavadintą “dominikonais”. Brolis Pranciškus “Poverello” iš Asyžiaus kaip tik rinko vyrus tarnauti bažnyčiai, kurią jis vadino Skurdo Motinos bažnyčia. Trečiasis iš jų, didis pamokslininkas brolis Angelo, kilęs iš Karmelio kalno Palestinoje, buvo pašauktas į Romą.

Šie trys, Šventosios Dvasios apšviesti, atpažino vienas kitą ir per pokalbį išsakė daug pranašysčių. Pavyzdžiui, šventasis Angelas pranašavo, kad Dievas suteiks šventajam Pranciškui stigmas. O šventasis Dominykas pranašavo:

“Vieną dieną, broli Angele, mūsų Švenčiausioji Motina suteiks tavo karmelitų ordinui pamaldumą, kuris bus vadinamas ruduoju škaplieriumi, o mano pamokslininkų ordinui – pamaldumą, kuris bus vadinamas rožančiumi. Ir vieną dieną jis išgelbės pasaulį per rožinį ir škaplierių”.

Šio susitikimo vietoje buvo pastatyta koplyčia, kuri iki šiol tebestovi Romoje.

Karmelio motina ir didybė

Būtent ant garsiojo Karmelio kalno Palestinos pakrantėje šventasis Elijas, ” Ugnies pranašas”, pamatė mažą debesėlį, kuris didelės sausros metu pranašavo, kad ant išdžiūvusios žemės užklups taip trokštamas lietus.

Pasitelkęs antgamtinę intuiciją, jis atspėjo, kad paprastas debesėlis, turintis žmogaus pėdsako pavidalą, simbolizavo tą palaimintą moterį, kurią vėliau pranašas Izaijas paminėjo 7 skyriaus 14 eilutėje (“Štai mergelė pradės ir pagimdys Sūnų…”) ir kuri bus Atpirkėjo Motina.

Iš jos mergeliškų įsčių turėjo gimti Tas, kuris, savo krauju nuplovęs nuodėmės nusausintą žemę, atvers žmonijai malonės gyvenimą.

Pasak tradicijos, Karmelio ordinas, kurio Motina ir puošmena yra Marija, gimė iš Elijo ir jo įpėdinių sekėjų.

Ir pagal Izaijo žodžius: “Jai suteikta Libano šlovė, Karmelio ir Sarono papuošalas. (Iz 35, 2).

Iš Palestinos Karmelio kalno eremitai persikėlė į Europą, įleisdami šaknis keliose šalyse, tarp jų ir Anglijoje, kur gyveno šventasis Simonas Stockas.

Šventasis Simonas Stockas: kilnus ir šventas

Šventasis Simonas gimė 1165 m. Harfordo pilyje, Kento grafystėje, Anglijoje. Jis gimė pamaldžių tėvų, kurie abu buvo labai dorybingi ir kilę iš aukščiausios bajorų giminės, maldų dėka. Kai kurie autoriai mano, kad jie buvo susiję su karališkąja šeima.

Jo motina dar prieš jam gimstant paskyrė jį Švenčiausiajai Motinai. Prieš maitindama jį krūtimi, dėkodama už laimingą gimdymą ir prašydama ypatingos apsaugos savo sūnui, jaunoji motina paaukojo jį Dievo Motinai ir ant kelių sukalbėjo tris “Sveika, Marija”. Kokia graži tokios kilnios damos laikysena!

Berniukas išmoko skaityti būdamas labai jaunas. Kaip ir jo tėvai, jis pradėjo melstis Mažąja Dievo Motinos oficija, o netrukus ir Psalmynu. Būdamas septynerių metų, jaunasis genijus Oksfordo koledže pradėjo studijuoti vaizduojamuosius menus ir jam taip sekėsi, kad jo profesoriai buvo nustebę. Tuo metu jis taip pat priėmė Pirmąją Komuniją ir paaukojo savo nekaltybę Švenčiausiajai Motinai.

Simonas, persekiojamas pavydaus vyresniojo brolio ir klausydamasis vidinio balso, kuris jam kėlė troškimą palikti pasaulį, būdamas dvylikos metų paliko namus ir rado prieglobstį miške, kur dvidešimt metų gyveno visiškoje vienatvėje melsdamasis ir darydamas atgailą.

Karmelitų ordinas

Tada Dievo Motina apreiškė šventajam Simonui savo norą, kad jis prisijungtų prie vienuolių, kurie turėjo atvykti į Angliją iš Karmelio kalno Palestinoje, “ypač dėl to, kad šie vienuoliai buvo ypatingu būdu pasišventę Dievo Motinai”. Taigi Simonas paliko savo eremitiją ir, paklusdamas kitam Dangaus nurodymui, studijavo teologiją ir buvo įšventintas į kunigus.

Jis atsidėjo pamokslavimui iki 1213 m., kai pagaliau atvyko du karmelitų vienuoliai. Tuomet jis galėjo priimti šio ordino įžadus Aylesforde.

1215 m., kai šventojo Simono dorybių šlovė pasiekė karmelitų ordino lotyniškojo generolo šventojo Brocardo ausis, jis norėjo Simoną paskirti ordino generaliniu leitenantu. 1226 m. šventasis Brocardo paskyrė šventąjį Simoną visų Europos karmelitų provincijų generaliniu vikaru.

Šventajam Simonui teko susidurti su tikra prieš karmelitus Europoje sukelta audra, kurią velnias pakėlė padedamas žmonių, tariamai uoliai ginančių bažnytines teises. Įvairiais pretekstais šie vyrai norėjo bet kokia kaina panaikinti visą ordiną. Tačiau popiežius išleido bulę, kuria pripažino karmelitų ordino egzistavimą teisėtu ir atitinkančiu Laterano dekretus, ir leido jam toliau steigti naujus namus Europoje.

1237 m. šventasis Simonas dalyvavo ordino generalinėje kapituloje Šventojoje Žemėje. 1245 m. naujojoje kapituloje jis buvo išrinktas šeštuoju karmelitų generaliniu prioru.

TU NEPATEKSI Į PRAGARO UGNĮ

Nors popiežiaus bulė laikinai numalšino Karmelio priešų rūstybę, tačiau visiškai jos nesustabdė. Po tam tikro ramybės laikotarpio persekiojimas vėl prasidėjo dar intensyviau.

Netekęs žmogiškosios pagalbos, šventasis Simonas su visu širdies skausmu kreipėsi į Švenčiausiąją Motiną, prašydamas padėti jo apgultam ordinui ir atsiųsti savo sandoros su juo ženklą.

1251 m. liepos 16 d. rytą jis karštai meldė Karmelio Motinos globos, kalbėdamas savo sukurtą gražią maldą “Flos Carmeli”. Kaip jis pranešė savo sekretoriui ir išpažinėjui t. Peteriui Swayngtonui:

Staiga man pasirodė Mergelė su didžiule palyda ir, laikydama rankoje ordino drabužį, tarė man: “Priimk, mano mylimasis sūnau, šį savo ordino drabužį: tai bus privilegija tau ir visiems karmelitams, kad tas, kuris mirs juo apsivilkęs, niekada nepatirs amžinosios ugnies. . . Tai bus išganymo ženklas, apsauga pavojaus atveju ir taikos pažadas. Kas mirs apsivilkęs šiuo škaplieriumi, niekada nepatirs amžinosios ugnies”.

Ši ypatinga malonė tuojau pat pasklido po vietas, kur buvo įkurti nauji karmelitų ordinai, ir buvo patvirtinta daugybe stebuklų, kad Karmelio kalno Švenčiausiosios Mergelės brolių priešai nutilo.

Šventasis Simonas iki senatvės gyveno nepaprastai šventai, darė daug stebuklų ir gavo kalbų dovaną. Jis atidavė savo sielą Dievui 1265 m. gegužės 16 d.

Šeštadienio privilegija

IŠLAISVINIMAS IŠ SKAISTYKLOS PIRMĄJĮ ŠEŠTADIENĮ PO MIRTIES

Be šios ypatingos amžinojo išganymo malonės, susijusios su škaplieriumi, Dievo Motina suteikė dar vieną, kuri tapo žinoma kaip Šabato (šeštadienio) privilegija. Kitame šimtmetyje, 1322 m. kovo 3 d., Ji pasirodė popiežiui Jonui XXII ir perdavė ją tiems, kurie nešioja škaplierių: “Aš, kaip švelni motina, šeštadienį po jų mirties nužengsiu į skaistyklą, išlaisvinsiu juos ir nuvesiu į šventąjį kalną, kad laimingai gyventų amžinajame gyvenime”.

Kokie yra konkretūs Dievo Motinos pažadai?

1.Kas mirs apsivilkęs škaplieriumi, nepatirs pragaro ugnies.

Ką turėjo omenyje Dievo Motina, sakydama šiuos žodžius? Pirma, duodama šį pažadą, Dievo Motina neturi omenyje, kad mirštantis mirtinoje nuodėmėje žmogus bus išgelbėtas. Mirtis mirtinoje nuodėmėje ir pasmerkimas yra tas pats. Marijos pažadas neabejotinai reiškia šiuos žodžius: “Kas mirs apsivilkęs šiuo škaplieriumi, nemirs mirtinoje nuodėmėje”. Norėdama tai paaiškinti, Bažnyčia prie šio pažado dažnai prideda žodį “pamaldžiai”. “Kas miršta pamaldžiai, tas nekentės pragaro ugnies”.

2.Dievo Motina škaplieriaus nešiotoją iš skaistyklos išlaisvins pirmąjį šeštadienį po mirties.

Nors ši privilegija dažnai aiškinama pažodžiui, t. y. kad asmuo bus išlaisvintas iš skaistyklos pirmąjį šeštadienį po mirties, “Bažnyčia, siekdama paaiškinti šiuos žodžius, keletą kartų oficialiai pareiškė tik tiek, kad tie, kurie įvykdys škaplieriaus privilegijos sąlygas, Dievo Motinos užtarimu bus išlaisvinti iš skaistyklos netrukus po mirties, ypač šeštadienį”.

Bet kuriuo atveju, jei ištikimai laikysimės Dievo Motinos žodžių, Ji daug ištikimiau laikysis savo žodžių, kaip rodo šis pavyzdys:

Škaplierius

Per tam tikrų misijų pamokslavimą vienas malonės paliestas jaunuolis nusprendė atsisakyti savo nuodėmingo gyvenimo ir priimti Škaplierių. Po kurio laiko jis vėl pasinėrė į netvarkingas aistras ir tapo dar blogesnis. Nepaisant to, jis ir toliau nešiojo šventąjį škaplierių.

Švenčiausioji Mergelė, kaip Motina, palietė jį sunkia liga. Ligos metu jaunuolis sapnavo, kad atsidūrė prieš teisingiausią Dievo tribunolą, kuris pasmerkė jį amžinajam pasmerkimui už jo klastingumą ir apgailėtiną gyvenimą.

Veltui nelaimingas jaunuolis įtikinėjo Aukščiausiąjį teisėją, kad dėvi Jo Švenčiausiosios Motinos škaplierių.

“O kur yra papročiai, tinkantys šiam škaplieriui?” – klausė jis. – Dievas jo paklausė.

Nežinodamas, ką atsakyti, nelaimingas jaunuolis kreipėsi į Dievo Motiną.

“Aš negaliu atšaukti to, ką padarė mano Sūnus”, – atsakė Ji.

“Bet, Ponia!” – sušuko jaunuolis, – “aš pasikeisiu!”.

“Ar pažadate?”

“Taip.”

“Tada gyvenk.”

Tą akimirką jis pabudo mirtinai išsigandęs to, ką matė ir girdėjo, ir pasiryžo nuo šiol rimčiau nešioti Marijos škaplierių. Iš tiesų jis buvo išgydytas ir įstojo į premonstratiečių ordiną. Po garbingo gyvenimo jis atidavė savo sielą Dievui, rašoma ordino kronikoje.

Škaplierius ir Fatima

AR ŠKAPLIERIUS KAIP NORS SUSIJĘS SU FATIMA?

Taip. Po paskutinio Dievo Motinos apsireiškimo Cova da Iria piemenys matė tris skirtingas scenas. Pirmojoje Dievo Motina pasirodė kaip Rožinio Dievo Motina, stovinti šalia šventojo Juozapo ir laikanti ant kelių kūdikėlį Jėzų. Vėliau ji pasirodė kaip Skausmų Dievo Motina, stovinti šalia kenčiančio Kristaus pakeliui į Kalvariją. Ir galiausiai pasirodė šlovėje, karūnuota dangaus ir žemės Karaliene, kaip Karmelitų Dievo Motina su škaplieriumi rankoje.

“Kaip manote, kodėl Dievo Motina šiame paskutiniame regėjime pasirodė su škaplieriumi?” – 1950 m. buvo paklausta Liucija.

“Taip yra todėl, kad Dievo Motina nori, jog visi nešiotų škaplierius”, – atsakė ji.

“Štai kodėl Rožinis ir Škaplierius, seniausi, labiausiai privilegijuoti, universalūs ir brangūs Marijos sakramentai, šiandien yra svarbesni nei bet kuriuo ankstesniu istorijos laikotarpiu.”

Škaplieriaus kilmė ir istorinė raida

Tiek škaplierius (iš lot. scapulae – rankos), tiek religinė apranga ir liturginiai drabužiai išsivystė iš pasaulietinių drabužių.

Ilgainiui vienuolinis škaplierius evoliucionavo iki XII a., kai pasiekė dabartinę formą, tapdamas neatskiriama beveik visų vienuolinių apeigų, įskaitant karmelitų, dalimi. Tačiau jis neturėjo tokios reikšmės, kokią įgijo vėliau.

Plėtojantis pirmiesiems ordinams (vienuoliams arba broliams), atsirado antrieji ordinai (vienuolės), po jų – tretieji ordinai arba oblatai, kuriuos sudarė vieniši arba vedę pasauliečiai, gyvenantys su šeima.

Trečiųjų ordinų nariai, priklausomai nuo jų būklės, buvo susieti su pirmaisiais ordinais įžadais arba pasižadėjimais ir naudojosi dvasine ordino nauda.

Trečiojo ordino nariams buvo suteikiamas paprastesnis religinis drabužis, kurį jie dėvėjo kasdien arba, kas buvo dažniau, tik sekmadieniais ir švenčių dienomis.

Vėliau pasauliečiams, kurie negalėjo įstoti į Trečiąjį ordiną, buvo sukurtos brolijos.

Pasak t. María Simón Besalduch, Karmelio Dievo Motinos brolija yra tokia pat sena kaip ir škaplierius.

Škaplierius, apsaugojęs jauną moterį nuo velnio

Jauna moteris nuėjo išpažinties pas Arso parapijos kunigą, šventąjį Joną Vianėjų.

Prieš pradėdamas išpažintį šventasis Jonas Vianėjus jai pasakė: “Ar prisimeni, kaip prieš kelias dienas pokylių salėje vienas gražus jaunuolis šoko su visomis merginomis, išskyrus tave? Ir tau buvo gėda? Ir ar prisimeni, kaip matai, kad jam išeinant nuo kojų skriejo kibirkštys? Žinok, kad tai buvo velnias žmogaus pavidalu, o vienintelė priežastis, kodėl jis su tavimi nešoko, yra ta, kad tu dėvėjai škaplierių. Dėkok už tai Švenčiausiajai Motinai”.

Plinio Maria Solimeo

pagal www.polskakatolicka.org

Categories
KATALIKIŠKA CIVILIZACIJA

Trečiasis Fatimos Dievo Motinos apsireiškimas, liepos 13 d.: pragaro vizija!

„Tardama šiuos paskutinius žodžius, – pasakoja sesuo Liucija, – Ji atvėrė rankas, kaip ir du paskutinius kartus. Šviesos stulpas, kurį ji skleidė, atrodė, prakiurdė žemę, ir mes pamatėme ugnies jūrą. Šioje ugnyje velniai ir sielos lyg permatomi juodi ar bronziniai ugnies liežuviai, įgaunantys žmogiškus bruožus, blaškėsi gaisre, kuris ėjo iš jų pačių kartu su dūmų debesimis, kaip žiežirbos dideliame gaisre blaškėsi tartum be svorio ir netekę pusiausvyros. Girdėjosi šauksmai ir dejonės nuo skausmo ir nevilties, kas kėlė baimę, net siaubą. Velniai skyrėsi vienas nuo kito baisiomis, šlykščiomis nežinomų žvėrių formomis, permatomomis kaip įkaitusios juodos žarijos“.

Vizija truko akimirką, per kurią Liucija suspėjo sušukti „Ai!“. Ji pridūrė, kad jeigu Dievo Motina nebūtų žadėjusi pasiimti jų į Dangų, regėtojai būtų numirę iš siaubo.

Būtina pažymėti, kad tikėjimu žinome – kad įsivaizduotume, kas yra ši pragaro ugnis, – jog tai tikra ugnis. Todėl būtina atmesti modernistinę mintį, kad pragaro ugnis yra simbolinė išraiška, vaizduojanti moralinio pobūdžio kančią. Pragare yra moralinio pobūdžio kančia, ir ši kančia yra baisi. Tai Dievo atėmimas, tai amžina neviltis, kurioje žmogus jaučiasi atsidūręs visiškai už savo prigimties ribų, patekęs į baisų konfliktą su pačiu savimi. Tačiau kartu su šia moraline kančia sielai tenka ir fizinė kančia. Pragare yra tikra ugnis, kuri iš tikrųjų yra ugnis, ir ta ugnis degina sielą.

Kas nors gali pasakyti: „Bet aš negaliu suprasti, kaip dvasinė siela, būdama dvasinė siela, gali būti deginama ugnies“. Tai labai lengva suprasti: argi dvasinė siela nesusijusi su kūnu? Taigi ar ji nėra susieta su kuo nors materialaus pobūdžio? Jei ji susieta su materija, kodėl tada jos negali sudeginti kažkas materialaus? Tai akivaizdu!

Šventasis Alfonsas Liguoris sako, kad ši ugnis yra tokia baisi, jog baisiausia liepsna žemėje, palyginti su šia ugnimi, dega taip menkai, kaip „dega“ nudažyta liepsna, palyginti su tikra liepsna žemėje. Todėl supraskite, kad čia matomos baisiausios ugnys nėra tokios baisios kaip pragaro.

Tai labai gera meditacija, kurią reikia atlikti. Štai kodėl Dievo Motina norėjo, kad ta ugnis pasirodytų šiandienos nusidėjėliams. Dažnai, matydamas įspūdingesnę liepsną, prisimenu pragarą, ir tai yra gerai. Pavyzdžiui, kai nuvažiuoju į Santą ir matau tą Cubatão (naftos perdirbimo gamyklos) kaminą, iš kurio veržiasi įspūdinga liepsna, man smagu šiek tiek pagalvoti apie pragarą. Ta ugnis paruošta man, ji paruošta kiekvienam iš mūsų, jei nebūsime ištikimi.

Šventoji Teresė iš Avilos turėjo malonę pamatyti vietą, kuri jai buvo skirta pragare, jei ji nebus ištikima. Tai buvo didžiulė vieta su savotiška krosnies niša, į kurią jos kūnas turės įeiti sulinkęs visai amžinybei. Ir gerai, pavyzdžiui, kai eini pro tas remontuojamas gatves, kur savotiškoje keptuvėje dega asfaltas, ir matai, kaip ta ugnis liejasi kaip lietus, įdomu pagalvoti: „Jeigu man tektų visą naktį ten išbūti įkišus tik vieną pirštą, gal atsibusčiau negyvas iš nevilties ir skausmo“. Dabar taip atsitinka su ugnimi, kuri yra niekuo nepalyginama su pragaro ug

Pragaro vizijos poveikis mūsų dvasingumui

Pragaro ugnis yra baisi ir trunka amžinai. Apie tai verta susimąstyti! „Pagalvokite apie galutinius dalykus, ir niekada nenusidėsite“. Galutiniai dalykai yra šie: mirtis, teismas, pragaras ir rojus. Privalome juos prisiminti, nes jie visi mums svarbūs. Matome, kad Dievo Motina skatina mus apmąstyti pragarą.

Tęsiame viziją:

„…pakibęs ugnyje, pakeltas liepsnų, kurios veržiasi iš savęs…“.

Tai kelia siaubą: juos kelia liepsnos, kurios veržiasi iš savęs. Jie taip dega, kad liepsnos veržiasi iš jų pačių! Tai skiriasi nuo degimo iš išorės į vidų. Jie turi vidinę ugnį, kuri siaubingai dega jų nesunaikindama, ir dėl šios kaitros jie juda. Įsivaizduokite, kokią kančią tai reiškia.

„…kartu su dūmų debesimis, besiveržiančiais į visas puses…“.

Pragaro vizija buvo Dievo Motinos dovana. Ji norėjo, kad šią viziją turėtume savo sielų labui. Turėtume ja pasinaudoti ir medituoti šiuos dalykus, prašydami Dievo Motinos Dievo baimės dorybės.

Mąstymai apie mirtį ir pragarą bei pamaldumą Nekaltajai Marijos Širdžiai

Neseniai vienas gydytojas man pasakė, kad norint mirti nebūtina ilgai sirgti. Yra ligų, kurios užpuola staiga ir sukelia mirtį. Tai ne širdies priepuolis, kuris turi savo priežastis, tiek tiesiogines, tiek tolimas; jis yra staigus, bet turi ilgą genezę organizme. Tačiau yra liga, vadinama embolija – iš kažkurios kūno vietos atitrūksta dalelė – kuri gali žmogų nužudyti akimirksniu. Tai gali nutikti bet kuriam iš mūsų. Kas žino, ar kai kurie iš mūsų rytojaus rytą neatsibus negyvi? Kas žino, ar kuris nors iš mūsų atsibudęs bus gyvas? Dažnai tenka išgirsti: „Jis mirė! Jie beldėsi į duris, jis neatsakė. Tarnas susinervino, paskambino tėvui, jo motinai…. jie įėjo, jis buvo miręs!“ Tai nėra neįmanoma!

„Visa tai skambant skausmo ir nevilties dejonėms ir riksmams, kurie gąsdino ir kėlė šiurpą. Demonai išsiskyrė siaubingais ir šlykščiais gyvūnų pavidalais, baisiais, nepažįstamais, bet skaidriais kaip juodos žarijų žarijos“.

Bjauru sutraiškyti vikšrą ar panašų padarą. Iš jo išsiskiria baisus dvokas. Žmogus tada jaučia jam pasibjaurėjimą. Įsivaizduokite žmogų, kuriam tektų amžinybę praleisti panardintam į bjaurų vikšro tepalą! Tai būtų siaubinga! Tai mažiau atgrasu nei demonas, kuris visais atžvilgiais yra atgrasus, purvinas, deformuotas ir monstriškas. Būtent šis priešas traukia mus prie savęs ir dėl daugybės savo nuodėmių mes jam teikiame pirmenybę prieš mūsų Viešpatį Jėzų Kristų.

Dievo Motina sakė Liucijai:

„Tu matei pragarą, į kurį patenka vargšų nusidėjėlių sielos. Norėdamas jas išgelbėti, Dievas nori pasaulyje įsteigti pamaldumą mano Nekaltajai Širdžiai“.

Atkreipkite dėmesį: jei norime būti išgelbėti, turėtume turėti pamaldumą Nekaltajai Marijos Širdžiai.

„Jei bus įvykdyta, ką jums sakau, bus išgelbėta daug sielų ir įsiviešpataus ramybė“ ir t. t.

Atkreipiu dėmesį į tai, kad Mergelė Marija ypač pabrėžė pamaldumą Nekaltajai Širdžiai, kuris Bažnyčioje buvo santykinai nežinomas.

Tiesą sakant, jis atsirado XVI amžiuje. Tai viena iš stebuklingų malonių, kurias Dievo Motina išsaugojo šiam suspaudimo laikui. Ji ypač nurodo, kad turėtume turėti pamaldumą Jos Nekaltajai Širdžiai, kad išsigelbėtume nuo savo nuodėmių, ypač nuo Revoliucijos nuodėmės, kurios šaknys yra puikybė ir neskaistumas.

Jei žmogus nori įveikti puikybės ir netyrumo demoną, jis turėtų pasišvęsti Nekaltajai Marijos Širdžiai ir kalbėti trumpas maldas, kaip ir Švenčiausiajai Jėzaus Širdžiai. Yra graži malda:

„Jėzau, romusis ir nuolankiaširdi, Padaryk mūsų širdį panašią į savo širdį“.

Ją galime kalbėti Dievo Motinai:

„O Marija, klusni ir nuolankios širdies, padaryk mūsų širdis antirevoliucines ir nuolankias kaip Tavo“.

Arba

„O Marija, valinga ir nuolankios širdies, padaryk mūsų širdis valingas ir nuolankias kaip Tavo“.

Ir manau, kad geriausia malda būtų tokia:

„O Nekaltoji Marijos Širdie, kuri esi be dėmės, padaryk mane be dėmės, kaip Tu pati“.

Tai maldos, padedančios mums išrauti mumyse Revoliucijos demoną.

Plinio Correa de Oliveira

Pagal www.pliniocorreadeoliveira.info

Categories
KATALIKIŠKA CIVILIZACIJA

Kviečiame į piligriminį žygį už katalikų Tradicijos atstatymą!

Katalikų Tradicijos piligriminis žygis pėsčiomis Trakai–Pivašiūnai
2024 rugpjūčio 9–11 d. Žygio intencijos: Už katalikų Tradicijos ir katalikiškos civilizacijos atstatymą Lietuvoje ir visame pasaulyje,
meldžiant Šventosios Dvasios malonių ir Švč. Mergelės Marijos, visų malonių Tarpininkės, užtarimo.

Tai puiki proga visiems katalikų Tradiciją palaikantiems Lietuvos katalikams kartą per metus susiburti bei drauge melstis.

Žygis einamas už katalikų Tradicijos ir katalikiškos kultūros atstatymą, meldžiant Šventosios Dvasios ir Marijos, Visų Malonių tarpininkės, įkvėpimo bei pagalbos. Jo metu giedamas šv. Rožančius, katalikiškos giesmės, kiekvieną žygio dieną aukojamos tradicinės šv. Mišios, klausoma išpažinčių.

Dalyviai nakvoja kaimo turizmo sodybose (jeigu neužtenka vietų – palapinėse), jie aprūpinami pusryčiais, pietumis ir vakariene. Kasdien einama po 20–25 kilometrus. Dalyvio mokestis (į jį įskaičiuota kelionė autobusu, nakvynė sodybose, maistas): 70 eurų, nepilnamečiams: 20 eurų.

Pradžia: rugpjūčio 9 d., penktadienį, 8.00. Pabaiga: rugpjūčio 11 d., sekmadienį, 18.30.

Norinčių dalyvauti prašome kuo greičiau registruotis el. paštu prioratas@fsspx.lt arba telefonu +370 686 32849. Šiais kontaktais galima gauti ir visą rūpimą informaciją.

Išsamesnė žygio programa

Pagal www.katalikutradicija.lt